Blog

Üdítő masszázs négylábúaknak

2021.10.27 15:00
Üdítő masszázs négylábúaknak

Mindenkire frissítő hatással van, mikor időnként eljut egy jó masszőrhöz. Felüdülés, megkönnyebbülés, szabadulás a mindennapi problémák elől. Azon kívül, hogy testünkre csupa pozitív hatással van egy célzott masszázs, lelkileg is egy idilli világba kerülhetünk általa (ha más nem, arra az egy órára). Rengeteg lehetőség közül válogathat az, aki masszázsra szeretne menni. Céljától és pénztárcájától függően megtalálja a neki való módszert.

Szerencsére ez a luxus nem csak nekünk, embereknek jár. Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a lovas körön belül is a lómasszázs, illetve lócsontkovácsolás. Nagyon sok problémát leküzdhetünk a segítségükkel, de nagyon fontos, hogy csak és kizárólag szakember végezze el a komolyabb érintéseket az érzékeny területeken, hiszen akárcsak az embernél, a lovaknál is nagy bajt lehet okozni laikusként.

Vegyük csak számításba, hogy miben is lehet segítségünkre egy ilyen szakember:

Stresszmentesítés

Legyen szó verseny előtti, vagy utáni időszakról, lovunkat erős ingerek érhetik, melyek nem csak a mentális egészségét rombolhatják, hanem fizikumára, teljesítőképességére is hatást gyakorolhat. Egy hatásos masszázs segít ellazítani az izomzatot, egyfajta relaxációs állapotba hozza kedvencünket, mely által ő is mentesül a stressz alól. Akárcsak egy hosszú munka után egy wellness-hétvége.

Minden a helyére kerül

Vannak esetek, mikor elcsúsznak dolgok a szervezetünkben. Egy rossz mozdulattól beállhat a derekunk, kimehet a bokánk, becsípődhetnek az idegek. Ez ugyanígy előfordulhat lovaknál is. Ahelyett, hogy egyből gyógyszerhez folyamodnánk, egy masszőr, illetve csontkovács könnyedén megoldhatja a problémát a tudásával.

Karbantartás

Egy általános szinten tartás, vagy folyamatos fejlődés sose árt lovunknak, és nagy szerencse, hogy minderre a munka, gimnasztikai feladatok mellett is van lehetőség, csupán csak kicsit más síkon kell gondolkodnunk. A lovak teste is igényli a törődést, terheléstől függően.

Mert megérdemlik

Na jó, mi emberek is elmegyünk egy jó masszázsra akkor is, ha nincsen semmi bajunk, egyszerűen azért, mert jól esik. Ugyanígy kedvencünk sem fogja ellenezni, ha bizonyos időközönként csak úgy meglepjük egy-egy ilyen ajándékkal.

 

A csonkovácsolás nyilván egy nehezebb, nagyobb odafigyelést és szakértelmet igénylő hivatás, ezért érdemes nem sajnálni rá pénztárcánk tartalmát. Otthon, magunk is megoldhatunk kisebb problémákat a segítségével, erre tökéletes támaszt nyújthat Soltész András: Lócsontkovácsolás című könyve, mely által úgy mélyíthetjük el lovunkkal a közös kapcsolatot, hogy közben segítséget is nyújtunk számára. A könyv webshopunkban, ITT is megtalálható.