Blog

Minden a lovakról

2021.10.07 17:00
Minden a lovakról

A lovaglásba, lovas létbe könnyű beleszeretni, olyannyira, hogy észre se veszed és már évtizedek óta a varázsa alatt vagy. Megismered a patásokat, azt, hogy bizonyos helyzetekben hogyan is kell bánni velük, mire kell odafigyelni. Segítesz a fiatal lovak belovaglásánál, ez által még több tudást szívsz magadba ezekről a csodálatos állatokról. Elkezded megosztani a tudásod másokkal, hiszen mi értelme is lenne tudni valamit, ha azt nem adjuk tovább!?

Ez mind szerves része a lovas létnek, mely egy életformává növi ki magát. Angol, vagy western? Elég megosztó téma, hiszen mindenki azt tartja csodálatosabbnak, melyben éppen tevékenykedik. Kíváncsiságból áttekintünk időközönként a másik szekcióba, valaki otthonoson űzi mindkét stílust, valaki pedig határozottan az egyik mellett teszi le a voksát. Pedig mindig érdemes kísérletezni. Az angol stílus eleganciája, a segítségadások és az általuk adott visszajelzések egy csodálatos „táncot” eredményezhet a precizitás vonalán, míg a western lazasága, elengedettsége egyfajta lezser, lendületes érzettel tölt el bennünket, ahol minden probléma eltűnik hirtelen.

Ezekről a tapasztalatokról írt Istenes Csilla: Lovakról című könyvében. Ő is belevágott a lovas létbe, és olyannyira benne maradt, hogy egy idő után rengeteg cikk, interjú készült vele különböző témák kapcsán. Rengeteg írásos anyag készült róla, ő pedig úgy vélte, hogy mindezt érdemes lenne csokorba szedni. Így születhetett meg ez a csodálatos könyv.

Tekintve, hogy mindenki számára fontos és elérhető a tanulás, az alapok elsajátítása a fejlődés érdekében elengedhetetlen. A könyv segít abban, hogy megértsd a lovak nyelvét, megtanuld, hogy akárcsak az embereknél, a lovaknál sincsen két ugyanolyan személyiség. Nagy betekintést enged a western világába azoknak, akik egyelőre még kicsit idegenkednek ettől a stílusirányzattól.

Könnyen érthető, logikus, szellemes magyarázatok, fotók és ábrák adnak segítséget ahhoz, hogy a lóval való kapcsolódást tökéletesítsük mind földről, mind nyeregből. Természetesen nem lehet mindent könyvből megtanulni, de tény, hogy mindez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a jövőben sikereket érjünk el a lovas létben.