Blog

Így tarthatod fitten gyermeked fantáziáját

2021.11.30 15:00
Így tarthatod fitten gyermeked fantáziáját

A gyermeki fantázia az egyik legcsodásabb dolog, melyben felnőttként részünk lehet. Határtalan, és nincsenek lehetetlen dolgok benne. A gyermekek szeretnek kitalálni, elképzelni dolgokat. A későbbiek során, felnőttként a realitás már nagyobb hangsúlyt kap a nevelés, valamint a tapasztalatok megszerzése végett, ezért ezt a fantáziafürdőt nem élvezhetjük sokáig.

Gyermekeknél kiemelten fontos szerepet kap az, hogy szüleik engedjék kibontakozni őket. Ha a gyermek mesét kezd el mesélni, amiben egy kicsit sem racionális, logikus dolog történik, ne szakítsuk félbe, hiszen ezzel megtörjük benne a varázst, azt éreztetjük vele, hogy valami rosszat tett. Ha szabadon szállhat a fantázia, akkor annak a jövőben kimutatkozik a jótékony hatása. Intenzív elképzeléseik születnek a gyerekeknek, jobban tudnak alkalmazkodni, valamint a kreativitásuk is stabil alapokat kap.

Rengeteg olyan eszközünk van már, mellyel segíthetünk gyermekeinknek ebben a kibontakozásban. Hiába a modern világ, talán a legrégebbi segédeszköz a leghasznosabb: a mese.

Könnyű összehasonlítani a meseolvasást azzal, hogy a gyermek a TV előtt ülve néz egy animációs felvételt. Míg utóbbinál tompul a kíváncsiság, valamint mindent láttat és elkényelmesít, addig, ha könyvet olvasunk gyermekeinknek, az arra sarkallja őket, hogy igenis képzeljék el saját világuk szerint a történéseket. Sokkal jobb agytorna, valamint élvezetesebb is egy ilyen fejlesztés.

Webshop-unkban igyekszünk ennek a fejlődésnek is eleget tenni. Kínálatunk tökéletes példánya a Fantasztikus történetek az unikornisokról című mesekönyv, mely által garantáljuk, hogy a gyermeki fantázia élmény dús utazásra indulhat!