Summerhill - A pedagógia csendes forradalma

-20%
Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Summerhill - A pedagógia csendes forradalma
2 950 Ft 

Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

2 360 Ft
Kezdete: 2020.09.24   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 24 Ft

Alexander Sutherland Neill

Gyerekek és szüleik, iskolák és tanárok, szabadság és kényszer. A. S. Neill korunk egyik legkiválóbb pedagógusa. Könyve és humora hozzásegít ahhoz, hogy megértsük gyerekeinket – a kicsit és a nagyot egyaránt.

Neil forradalmi pedagógiai elvei – ellentétben a tekintélyelvű nevelési módszerekkel – a gyermeknek annyi szabadságot adnak, amennyi csak lehetséges. A szabad, önmagát szabályozó gyermek szabad akaratából tanul és cselekszik, ami boldogabb és gyermekibb életet tesz lehetővé, később pedig kiegyensúlyozottabb, neurózisoktól mentes felnőttkort.

„Ez a könyv azoknak a szemelvényeknek a gyűjteménye, amelyeket amerikai kiadóm, Harold Hart válogatott ki négy korábbi könyvemből. – A Summerhill ma gyakorlatilag ugyanolyan, mint 1921-ben volt, amikor megállapítottuk. Közös diák-tanár önkormányzat működik, a növendékek szabadon eldönthetik, hogy részt vesznek-e az órákon vagy sem, jogukban áll tanulás helyett játszani napokon, heteken, ha kell, akár éveken át, nem részesülnek semmiféle – sem vallási, sem erkölcsi, sem politikai – kioktatásban, és senki nem próbálja átalakítani a jellemüket.”

Summerhill iskola több mint nyolcvan éve áll fenn. Az iskola annak idején kísérleti iskolának indult. Diákjai problémás gyerekek voltak, tolvajok, rongálók, erőszakos fiúk és lányok. A gyerekek az iskolában meggyógyultak, és mint Neil írja, rá kellett jönnie, hogy nem az analízissel gyógyította meg őket, mivel azok is meggyógyultak akik nem voltak hajlandóak részt venni az analítikai foglalkozásokon. A szabadság bírt gyógyító erővel. A Summerhill iskola ma bemutató iskola: bizonyíték arra, hogy a szabadság nem pusztán egy utópia.

Adatok
Vonalkód
9789639904064
Cikkszám
KBT9789639904064
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek