Halál a konyhában - Gyógyszerek és vegyszerek a táplálékunkban

-20%
Raktáron
Raktárkészlet:
2 db
Halál a konyhában - Gyógyszerek és vegyszerek a táplálékunkban
2 950 Ft 

Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

2 360 Ft
Kezdete: 2020.09.25   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 24 Ft

Eva Kapfelsperger - Udo Pollmer

 

Egy krimit parancsolnak? Tessék: aflatoxinok a paprikában, tisztítószer a tojásban, higany a tonhalban, rákkeltő anyagok a kolbászban, dioxin a tejben, DDT az anyatejben – a modern élelmiszer-termelés és élelmiszer-feldolgozás árnyoldalai.


A könyv az élelmiszer-biztonság alapvető kérdéseivel, ezek hátterével és a lehetséges megoldásokkal foglalkozik. Számba veszi a húsban, halban, tojásban, tejben és tejtermékekben, a felvágottakban, kolbászokban és egyéb húsipari termékekben előforduló szennyeződéseket és ezek egészségünkre gyakorolt hatásait. Leírja a modern állattartás és élelmiszer-feldolgozás hátulütőit, az intenzív növénytermesztés árnyoldalait, és a biogazdálkodás mibenlétét. Tanácsokat ad a fogyasztói önvédelemre, hogyan tudjuk a legjelentősebb szennyező forrásokat elkerülni, mit kell tekintetbe vennünk vásárlásainkkor

Eva Kapfelsperger és Undo Pollmer könyve annak idején a fogyasztóvédelem komoly hullámát indította el Németországban, s hatásaként számos pozitív változás történt. Sok hullámnak kell azonban még elindulnia ott is és itt is ahhoz, hogy valóban biztonságossá váljanak élelmiszereink.

A Der Spiegel szerint a könyv „riasztólövés” ételeink és környezetünk szennyezettségére vonatkozóan.

Adatok
Vonalkód
9789639904019
Cikkszám
KBT9789639904019
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek